Urjalan Urheilijoiden Laura Sanden (12 v.) harjoitteli kolmiloikkaa maanantain harjoituksissa. Hän aikoo osallistua sunnuntaina pidettävissä Nuorisokansallisissa Varstakisoissa ainakin keihääseen. Hänen tavoitteensa on heittää yli 25 metriä.
Urjalan Urheiljat (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Kaksi yleisurheilijaa vastaa lentopallojoukkuetta

Hanna Välimaa

Urjalan Urheilijoissa riittää paljon innokkaita alle 8-vuotiaita urheilukoululaisia. Innokkuutta riittää vanhemmissakin ikäluokissa, mutta 12- ja 15-vuotiaat pojat ovat edelleen kadoksissa. Lisäksi seuralla on pulaa valmentajista.

Seuran puheenjohtajan Pasi Ruuskan mukaan nuoret alkavat 12–13 vuoden iässä miettiä, mikä urheilulaji heitä kiinnostaa eniten.

– Yleisurheilu on ollut out. Poikia kiinnostavat enemmän jalkapallo ja jääkiekko. Jos haluaisi ottaa sekä jääkiekon ja yleisurheilun tosissaan, se olisi haastava yhdistelmä harjoittelujaksotuserojen vuoksi, miettii Pasi Ruuska syitä siihen, miksi pojista on pulaa.

Seuran toiminnassa noin kaksi vuotta ollut Ruuska sanoo, että seurassa on paljon lahjakkuuksia. Hänellä itsellään on valmennettavana kuusi urheilijan alkua.

Lue lisää Urjalan Sanomista 23.7.2015.