Yleinen Urjalan Ylläpito

Koira löysi kolariuhrin

Sunnuntai-iltana tapahtui Halkivahantiellä peurakolari. 60-vuotias mies oli ajanut Halkivahan suuntaan, kun noin kilometri Hunningon risteyksen jälkeen peura hyppäsi tien vasemmalta puolelta auton eteen. Törmäyksen jälkeen eläin jatkoi matkaansa metsään, ja sitä lähdettiin jäljittämään.

Sunnuntai-iltana tapahtui Halkivahantiellä peurakolari. 60-vuotias mies oli ajanut Halkivahan suuntaan, kun noin kilometri Hunningon risteyksen jälkeen peura hyppäsi tien vasemmalta puolelta auton eteen. Törmäyksen jälkeen eläin jatkoi matkaansa metsään, ja sitä lähdettiin jäljittämään.

Pahasti vammautunut peura löytyi jäljestyskoiran avulla muutamien satojen metrien päästä törmäyspaikasta. Löytyessään eläin oli jo kuollut. Haavakon etsiminen oli vasta 1,5-vuotiaalle rottweileruros Tarmolle ensimmäinen tositehtävä, josta koira suoriutui ohjaajansa Katri Kurtin mukaan taidokkaasti.

Maanantaiaamuna kello kuuden aikaan poliisi sai ilmoituksen toisesta peurakolarista Urjalassa. Autoilija osui peuraan valtatiellä 9 lähellä Punkalaitumentien risteystä. Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta eläin menehtyi.