Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tyttöfutista pitää kehittää

Hanna Välimaa
Urjalan keskusurheilukentällä tyttöfutispäivää viime maanantaina pitäneen Kaisa Björnin mukaan tyttöjen valmentajalta vaaditaan kärsivällisyyttä eikä tämä saa olla liian kilpailutavoitteinen. Hänen mielestään myös yhteisöllisyys on tytöille tärkeää.

Hanna Välimaa
Urjalan keskusurheilukentällä tyttöfutispäivää viime maanantaina pitäneen Kaisa Björnin mukaan tyttöjen valmentajalta vaaditaan kärsivällisyyttä eikä tämä saa olla liian kilpailutavoitteinen. Hänen mielestään myös yhteisöllisyys on tytöille tärkeää.

– Täällä näkyy positiivisuus. Tyttöjä tsempataan ja kannustetaan. Ne pienet kannustushuudot, joita tulee kentän ulkopuolelta, voivat olla tärkeitä, kuvaili Ilveksessä naistenliigaa pelaava Kaisa Björn päivän tunnelmia.

Kaisa Björnillä ja Urjalan palloseuran puheenjohtajalla Aaro Rytkyllä on sama tavoite. He haluavat kehittää tyttöfutista.

– Tyttöfutiksen tilanne on kohtalainen. Aloittavia pelaajia on paljon, mutta monet tytöt lopettavat pelaamisen jo 13-vuotiaana. Tähän pitäisi puuttua, sanoo Kaisa Björn.

Lue lisää Urjalan Sanomista 9.7.2015.