Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tervasaippuan keittoa 1800-luvun hengessä

Hanna Välimaa
Urjalalainen Anne Ristimäki on yhdentoista vuoden ajan pukenut 1800-luvun henkiset vaatteet päälleensä ja matkustanut Punkalaitumelle Yli-Kirralle tervasaippuan keittoon. Siellä vierailu on hänelle kuin hyppy ajassa taaksepäin.

Anne Ristimäkeä kiinnostavat vanhat työtavat. Hän on itse valmistanut tervasaippuaa kahdentoista vuoden ajan.

Hanna Välimaa
Urjalalainen Anne Ristimäki on yhdentoista vuoden ajan pukenut 1800-luvun henkiset vaatteet päälleensä ja matkustanut Punkalaitumelle Yli-Kirralle tervasaippuan keittoon. Siellä vierailu on hänelle kuin hyppy ajassa taaksepäin.

– Siellä ei myydä nykyajan juttuja. Ei ole karkkikojuja, vaan myydään pettuleipää ja vehnäkakkoa. Lapsetkin on puettu vanhan ajan vaatteisiin, Anne Ristimäki kertoo.

Maatalousnäyttelyn tarkoituksena on esitellä vanhoja työtapoja. Anne Ristimäki kertoo, että tänä vuonna näytöksiä on ainakin lankojen värjäämisestä, riukuaidan tekemisestä, kirjojen sitomisesta ja entisajan maataloustöistä.

Lue lisää 2.7.2015 Urjalan Sanomista