Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Heikomman puolustus

Jorma Nummela
Kuivuneen mullan peittämät polkuanturat. Ne ovat jostakin syystä ensimmäinen asia, joihin katse kiinnittyy. Mäyrä makaa poikittain vanhan autiotalon alta johtavalla polullaan. Vasemman lavan kohdalla on pieni pyöreä reikä. Olisi ampuja nyt edes haudannut tappamansa eläimen säädyllisesti.

Jorma Nummela
Kuivuneen mullan peittämät polkuanturat. Ne ovat jostakin syystä ensimmäinen asia, joihin katse kiinnittyy. Mäyrä makaa poikittain vanhan autiotalon alta johtavalla polullaan. Vasemman lavan kohdalla on pieni pyöreä reikä. Olisi ampuja nyt edes haudannut tappamansa eläimen säädyllisesti.

Mäyrä oli vetäytynyt joskus loppuvuodesta talon alle viettämään talviuntaan. Uni on ollut todennäköisesti ainakin ajoittain keveää, niin lämmintä viime talven sää oli.

Menneinä aikoina mäyrä viihtyi talvipesässään ainakin maaliskuulle saakka. Nykyiset lämpimät ja ohutlumiset talvet saavat sen heräämään aikaisemmin ja lähtemään satunnaisille tutkimusretkilleen usein jo helmikuun puolella.

Lue lisää 25.6.2015 Urjalan Sanomista