Pirkanmaan maakuntamuseo haluaa, että Urjalan seurakunnassa mietitään vielä vaihtoehtoja.
Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Seurakuntatalon korjaushanke etenee

Minna Mäkelä
Urjalan kirkkovaltuusto hyväksyi viime viikolla arkkitehti Mikko Uotilan laatiman seurakuntatalon peruskorjauksen hankesuunnitelman. Valtuusto oli pakkoraossa, koska Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut seurakunnalle määräykset siitä, miten ja missä aikataulussa sisäilmaongelmista kärsivän seurakuntatalon kanssa pitää toimia. Ellei seurakunta noudata ohjeita, seurakuntatalon ovet suljetaan 1. heinäkuuta.

Urjalan kirkkovaltuusto on tällä hetkellä kallistunut korjaamaan nykyisen seurakuntatalon siten, että myös sen tilajakoa muutetaan. Tulevaisuudessa kaikki seurakunnan toiminnot saattavat keskittyä sinne, ja taustalla oleva kirkkoherranvirasto jää tyhjilleen.

Minna Mäkelä
Urjalan kirkkovaltuusto hyväksyi viime viikolla arkkitehti Mikko Uotilan laatiman seurakuntatalon peruskorjauksen hankesuunnitelman. Valtuusto oli pakkoraossa, koska Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut seurakunnalle määräykset siitä, miten ja missä aikataulussa sisäilmaongelmista kärsivän seurakuntatalon kanssa pitää toimia. Ellei seurakunta noudata ohjeita, seurakuntatalon ovet suljetaan 1. heinäkuuta.

Mikko Uotila selvitti tilannetta valtuustolle, jonka kokousta ennen oli istunut kirkkoneuvosto. Päättäjien mielipide oli tässä vaiheessa, että 900 neliön seurakuntatalo korjataan ja siihen tehdään tarvittavat tilamuutoksiet.

Lue lisää 18.6.2015 Urjalan Sanomista