Vaikka osaa torikauppiaista autoasia harmittaa, niin joukosta löytyy myös niitä, joihin asia ei vaikuta tai auto jopa pilaisi näkyvyyden. Perheyrityksessä työskentelevä taimikauppias Eki-Eemeli on yksi heistä, joka ei tarvitse autoa myyntikojun viereen. Hän kuitenkin ymmärtää, että autoasia ärsyttää niitä, joilla on myyntitavaraa autossa.
Urjalan tori (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Autoton tori hiertää torikauppiaita

Hanna Välimaa

Urjalan tori oli viime perjantaina täynnä torikauppiaita, iloista puheensorinaa ja elävää musiikkia. Juttutuokio muutamien torikauppiaiden kanssa osoitti kuitenkin sen, että pinnan alla kuohuu. Yhteishenki torikauppiaiden kesken ei ole enää sama kuin ennen.

Syynä yhteishengen huonontumiseen on ollut tämän vuoden alusta asti voimassa olleet uudet torisäännöt ja eritoten auton käyttö torialueella. Niiden mukaan autoa ei saa pitää torialueella toripäivänä, jos sitä ei tarvitse myyntitarkoituksessa.

Urjalan teknisen lautakunnan puheenjohtaja Ari Aalto on harmissaan, että uusiin torisääntöihin kuuluva autoasia on aiheuttanut niin paljon harmia. Hänen mukaansa niiden tarkoitus ei ollut haitata kenenkään elinkeinotoimintaa.

– Ei ollut tarkoitus haitata myyntiä eikä aiheuttaa riitaa. Kesällä joutuu käännyttämään myyjiä pois, kun ei ole tilaa. Turhien autojen poistaminen toisi tilaa. Tämä asia on saanut väärät mittasuhteet.

Lue lisää 18.6.2015 Urjalan Sanomista