Yleinen Urjalan Ylläpito

Jukka Mattsson Maaseudun tiennäyttäjäksi

Huhdin kyläyhdistyksen aktiivi Jukka Mattsson on saanut Maaseudun tiennäyttäjä -palkinnon. Mattsson palkittiin sunnuntaina Pinsiössä, missä julkaistiin myös Pirkanmaan Vuoden Kylä 2015, joka on tällä kertaa Kuohenmaa Kangasalta. Palkinnot jaettiin viime vuoden kyläksi valitussa Pinsiössä, jossa asutaan kolmen kunnan alueella Nokialla, Hämeenkyrössä ja Ylöjärvellä.

Huhdin kyläyhdistyksen aktiivi Jukka Mattsson on saanut Maaseudun tiennäyttäjä -palkinnon. Mattsson palkittiin sunnuntaina Pinsiössä, missä julkaistiin myös Pirkanmaan Vuoden Kylä 2015, joka on tällä kertaa Kuohenmaa Kangasalta. Palkinnot jaettiin viime vuoden kyläksi valitussa Pinsiössä, jossa asutaan kolmen kunnan alueella Nokialla, Hämeenkyrössä ja Ylöjärvellä.

Jukka Mattsson toimii jäsenenä Huhdin kyläyhdistyksessä. Palkinnon perusteluissa todetaan, että ilman häntä olisi moni asia jäänyt kylässä toteuttamatta tai puolitiehen.

– Vaativan työuransa ohella Mattsson on ollut lähes päivittäin tekemässä talkoita, ja nyt eläkkeellä vauhti vain kasvaa. Esimerkkeinä hänen työstään ovat muun muassa kymmenien kilometrien latuverkoston luominen ja sen vastuullinen ylläpitäminen sekä jokavuotisen hiihtopäivän organisointi. Hän on ollut myös Lamminharjun virkistysalueen rakentamisen työmyyrä.

Vuoden kylän valintaraadissa olivat mukana Reijo Kahelin Pirkanmaan liitosta, Päivi Kiviranta 4H Länsi-Suomesta, Jutta Ahro Etelä-Suomen ProAgria/Maa- ja kotitalousnaisista sekä Marja Vehnämaa Pirkan Kylistä.