Yleinen Urjalan Ylläpito

Juha Piiroinen Pro Ysitien uudeksi puheenjohtajaksi

Pro Ysitie on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Suonenjoen kaupunginjohtajan Juha Piiroisen eläkkeelle siirtyvän Markku Anderssonin seuraajaksi.

Pro Ysitie on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Suonenjoen kaupunginjohtajan Juha Piiroisen eläkkeelle siirtyvän Markku Anderssonin seuraajaksi.

Valtatie yhdeksän edunvalvontaan keskittyvä yhdistys vaihtoi puheenjohtajansa vuosikokouksessaan Kuopiossa viime viikolla. Samalla yhdistys järjesti liikenneseminaarin, jossa esiteltiin muun muassa VTT Timo Aron tekemä analyysi ysiväylän elinvoimasta ja sen merkityksestä Suomen kansantaloudelle. Siinä todetaan ysiväylän edustavan neljännestä koko Suomesta kaikilla valituilla mittareilla.

Pro Ysitie ry on vuonna 2009 Tampereella perustettu valtakunnallinen yhdistys, jonka jäseniä ovat kaikki tien vaikutuspiirissä olevat kunnat ja yhtymät. Toiminnan tarkoituksena on nostaa maan tärkeimmän poikittaisväylän arvostusta sekä lisätä liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta ysitiellä.

Ysitien vaikutusalueella on yli 1,2 miljoonaa asukasta Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Se yhdistää myös viisi yliopistokaupunkia.