Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Hippa ja Toukka vetivät pisimmän korren

Minna Mäkelä
Ammattiopisto Tavastian opiskelijat näyttivät kyntensä, kun Urjalan kunta järjesti Nuutajärven lasikylässä työskenteleville lasitaiteilijoille kilpailun, jossa haettiin kahta lasitaideteosta uuteen yhtenäiskouluun. Tavastian työ Hippa voitti sarjan A, jossa kilpailtiin rakennuksen julkisivuun tai rakennuksen ulkoalueelle sijoitettavan teoksen paremmuudesta. Hipan suunnittelija on Miia Lötjönen ja työn ohjaajana oli opettaja Marika Kinnunen.

Ammattiopisto Tavastian opiskelija Miia Lötjönen suunnitteli Marika Kinnusen ohjauksessa voittoisan teoksen Hippa. Kunnantalolla ovat esillä tarkat piirrokset myös tästä 5×5 metrin kokoisesta teoksesta aina 15.5. saakka. Suunnittelija kertoi, että hän käytti työn suunnittelussa matemaattista kaavaa, jonka avulla hän laski muun muassa valojen ja varjojen liikettä. Palkintolautakunnan puheenjohtaja Vesa Varrelakin totesi, että teos elää valon myötä – kuin aurinkokello.

 

Minna Mäkelä
Ammattiopisto Tavastian opiskelijat näyttivät kyntensä, kun Urjalan kunta järjesti Nuutajärven lasikylässä työskenteleville lasitaiteilijoille kilpailun, jossa haettiin kahta lasitaideteosta uuteen yhtenäiskouluun. Tavastian työ Hippa voitti sarjan A, jossa kilpailtiin rakennuksen julkisivuun tai rakennuksen ulkoalueelle sijoitettavan teoksen paremmuudesta. Hipan suunnittelija on Miia Lötjönen ja työn ohjaajana oli opettaja Marika Kinnunen.

Sarjassa B kisattiin rakennuksen sisälle, yhteisiin aulatiloihin sijoitettavasta taideteoksesta. Voiton vei lasinpuhaltaja Johannes Rantasalo 4,5 metriä korkealla teoksella Toukka.

Tavastia pärjäsi kilpailussa erinomaisesti, sillä kaikkiaan opiskelijoiden suunnittelemat työt ottivat kolme palkintosijaa. Miia Lötjösen lisäksi palkittiin opiskelijat Sani Lappalainen ja Paula Pääkkönen. Heidänkin ohjaajanaan toimi Marika Kinnunen.

Urjalan kunnanhallitus valitsee palkituista teoksista kaksi, jotka saavat tilansa ensi vuonna valmistuvassa yhtenäiskoulussa.

Palkintojen julkistamistilaisuudessa keskiviikkoaamuna Urjalan sivistystoimenjohtaja Juha Salo huomioi, että saman päivän iltana tekninen lautakunta tekee esityksen koulun urakoitsijoista. Maanantaina asia on kunnanhallituksessa.

 

Lue lisää 7.5.2015 Urjalan Sanomista