Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Maan alla muhii todellinen ongelma

Sini Ovaskainen
Laskuttamattoman veden osuus oli Urjalassa viime vuonna 30 prosenttia. Mittarin ohi menevät vesilaitoksen hiekkasuodattimen huuhteluvesi, palolaitoksen ottama sammutusvesi, luistelukaukaloiden jäädytyksiin ja istutusten kasteluun käytetty vesi sekä vesijohtoverkostosta maahan vuotava vesi.

Keväällä 2013 betoninen 50-luvulla rakennettu viemärin runkolinja sortui Vanhainkodintien varressa. Hätäapukorjauksen jälkeen linjaan ei ole koskettu. Kuva Urjalan Sanomien arkistosta.

Sini Ovaskainen
Laskuttamattoman veden osuus oli Urjalassa viime vuonna 30 prosenttia. Mittarin ohi menevät vesilaitoksen hiekkasuodattimen huuhteluvesi, palolaitoksen ottama sammutusvesi, luistelukaukaloiden jäädytyksiin ja istutusten kasteluun käytetty vesi sekä vesijohtoverkostosta maahan vuotava vesi.

Urjalan kunnan tekninen työnjohtaja Arto Heino toteaa verkoston kunnossa olevan parannettavaa. Vanhimmat Urjalassa käytössä olevat vesihuoltoverkoston runkolinjat on rakennettu 50- ja 60-lukujen taitteessa.

– Hyvissä olosuhteissa putket saattavat kestää, mutta kyllä ne alkavat olla ikänsä loppupäässä.

Urjalassa nimenomaisesti vesihuoltoverkoston uusimiseen kohdistettua määrärahaa ei budjettiin ole varattu vuosiin. Käytännössä nykyisin resurssein pystytään tekemään vain akuutteja korjauksia, suunnitelmallista verkoston uusimista ei lainkaan.

Lue lisää 16.4.2015 lehdestä.