Urjalan kirjastossa on parhaillaan esillä näytelmäpiirin 20-vuotisjuhlanäyttely, jossa yhdistyksen historia kerrataan muun muassa valokuvin ja lehtileikkein. Anja Meriluoto ja Lahja Leppäkorpi olivat ripustuspuuhissa viime viikolla.
urjalankylän kesäteatteri (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Opiston piiri kasvoi yhdistykseksi

Sini Ovaskainen

20 vuotta sitten näihin aikoihin oli Urjalan teatterielämällä kovasti nostetta. Uusi yhdistys Urjalan näytelmäpiiri ry oli juuri perustettu, ja kesäksi aiottiin rakentaa talkoilla katsomo Urjalankylän koulun kupeeseen, jotta kesäteatterilla olisi pysyvä paikka.

Näytelmäpiiri on Urjalassa toiminut kansalaisopiston alaisuudessa 20-vuotiasta yhdistystä kauemmin, mutta Urjalan näytelmäpiiri katsoo ajanlaskunsa alkaneen siitä, kun yhdistys 1995 rekisteröitiin ja Urjalankylään rakennettiin katsomo.

Urjalan näytelmäpiiri juhlistaa pyöreitä vuosiaan muun muassa näyttelyllä, joka on esillä Urjalan kirjastossa koko maaliskuun ajan. Näytteillä on muun muassa lehtileikkeitä ja valokuvia matkan varrelta.

Lue lisää 12.3.2015 lehdestä.