Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Yli puolet yseistä jatkaa Väiskiin

Minna Mäkelä
Kevään käynnissä olevassa yhteishaussa yli puolet Huhdin koulun 9.-luokkalaisista hakee jatkamaan toisen asteen opintoja Väinö Linnan lukiossa. Kaikkiaan peruskoulun päättäviä nuoria on 61, joista noin 35 aikoo jäädä Urjalaan.

Huhdin koulun ja Väinö Linnan lukion opinto-ohjaajalla Aino Niemellä on kädet täynnä työtä, kun kevään yhteishaku on käynnissä. 9-luokan oppilaat päättävät hakukohteistaan 17. maaliskuuta mennessä. Kuvassa olevilla lukiolaisilla on vielä aikaa miettiä, minne suuntaavat sitten, kun valkolakki on saavutettu.

 

Minna Mäkelä
Kevään käynnissä olevassa yhteishaussa yli puolet Huhdin koulun 9.-luokkalaisista hakee jatkamaan toisen asteen opintoja Väinö Linnan lukiossa. Kaikkiaan peruskoulun päättäviä nuoria on 61, joista noin 35 aikoo jäädä Urjalaan.

 

Syitä oman lukion valitsemiseen on monia. Opinto-ohjaaja Aino Niemi sanoo, että ysit viihtyvät keskenään hyvin, Urjalassa on hyvä lukio ja syksyllä lukion aloittavat ehtivät myös reiluksi vuodeksi uuteen yhtenäiskouluun. Urjala tarjoaa lisäksi lukiolaisille kirjat ja laskimen sekä mahdollisuuden hankkia pienellä kuukausirahalla ipadin.

– Nuoret osaavat arvostaa kunnan satsauksia. Urjala on hyvin koulumyönteinen kunta.

Mutta lähdetään Urjalasta muuallekin opiskelemaan. Kaksi 9.-luokkalaista aikoo hakea Tampereelle erityislukioon, ja loput suuntaavat ammatillisiin opintoihin.

Lue lisää 5.3.2015 lehdestä