Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kanahaukka edustaa metsän olemusta

Jorma Nummela
Kaurisparka ei ole selviytynyt ensimmäisestä talvestaankaan. Nyt se suorittaa viimeistä palvelustaan luonnon kiertokulussa tarjoamalla ruokapöydän metsän puhtaanapito-osaston joukoille, korpeille, variksille ja harakoille. Saattaapa närhi ja käpytikkakin joskus pistäytyä kauriin jäännöksillä.

Kanahaukka pyydystää saaliikseen monenlaisia eläimiä.

Jorma Nummela
Kaurisparka ei ole selviytynyt ensimmäisestä talvestaankaan. Nyt se suorittaa viimeistä palvelustaan luonnon kiertokulussa tarjoamalla ruokapöydän metsän puhtaanapito-osaston joukoille, korpeille, variksille ja harakoille. Saattaapa närhi ja käpytikkakin joskus pistäytyä kauriin jäännöksillä.

Aamu ei ole vielä valjennut tarpoessani piilopaikkaani kohti. Tarkoituksena olisi kuvata korppeja, jos vain ne sattuisivat saapumaan haaskalle. Hämärässä könöttää jokin suuri harmaa hahmo kauriin jäännösten vierellä. Hahmo nousee siivilleen ja katoaa tumman kuusikon syliin. Olisiko se voinut olla kanahaukka? Tuskin se enää kuitenkaan takaisin tulee. Kurkistan hetken päästä piiloni tirkistysaukosta. Kauriin päällä seisoo sama tumma hahmo, komea vanha kanahaukka, vaaleassa vatsapuolessa tummia poikkiviiruja.

Lue lisää 26.2.2015 lehdestä