Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Vanha sammutusauto palasi kotitalliin

Sini Ovaskainen
Urjalassa on edelleen tallella kaikki oman kylän palokunnan vanhat autot. Yhtä niistä, vuosimallin -66 sammutusautoa, säilytetään Työväentalontiellä Huhdin vanhalla paloasemalla, jonka VPK on laitattanut kuntoon. Näin auto pääsi takaisin siihen talliin, johon se palvelusuransa alussa saapui.

Nyt museoikäinen sammutusauto oli aivan uusi, kun se vuonna 1966 tuli Urjalan palokunnan käyttöön. Janne Saari, Vesa Partinen ja Seppo Savolainen kertovat ylpeinä, että kaikki Urjalan palokunnan entiset autot on saatu takaisin paikkakunnalle.

Sini Ovaskainen
Urjalassa on edelleen tallella kaikki oman kylän palokunnan vanhat autot. Yhtä niistä, vuosimallin -66 sammutusautoa, säilytetään Työväentalontiellä Huhdin vanhalla paloasemalla, jonka VPK on laitattanut kuntoon. Näin auto pääsi takaisin siihen talliin, johon se palvelusuransa alussa saapui.

Vanha paloasema on ollut tyhjillään melkein 30 vuotta. Kunnostustyöt aloitettiin 2011 siivoustalkoilla, koska rakennukseen oli kertynyt melkoinen määrä rojua ja oman käyntikorttinsa olivat jättäneet myös torniin pesiytyneet naakat.

Lue lisää vanhan paloaseman remontista ja sammutusauton vaiheista 12.2.2015 lehdestä.