Yleinen Urjalan Ylläpito

Poliisi tutkii laajaa laittomien sähkötöiden petoskokonaisuutta

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Valkeakosken tutkintayksikkö tutkii huomattavan laajaa petoskokonaisuutta, jossa akaalaisen TTA Finland Oy:n epäillään tehneen vuosien 2011–2014 välisenä aikana sähköurakoita ilman, että yhtiöllä tai sen asentajalla olisi ollut oikeutta tehdä sähkötöitä.

Sähkölaitteistoja saa asentaa ja korjata vain sellainen toiminnanharjoittaja, joka täyttää sähköturvallisuuslaissa asetetut vaatimukset. Mikäli asennustöitä suoritetaan ilman asetettuja vaatimuksia, työ katsotaan laittomaksi sähkötyöksi.

Poliisilla on tiedossa TTA Finland Oy:n asiakastietoja niiden osalta, jotka ovat maksaneet työn yhtiön tilille laskun mukaisesti. Yhtiö on todennäköisesti tehnyt töitä myös siten, että maksut eivät ole ohjautuneet yhtiön tilille, ja poliisi pyytää näitä henkilöitä ja yrityksiä ottamaan poliisiin yhteyttä asian selvittämiseksi. Yhteydenotot pyydetään sähköpostilla osoitteeseen valkeakoski.sisä-suomi@poliisi.fi.

Kaikkien jotka ovat teettäneet sähkötöitä TTA Finland Oy:n kautta vuosien 2011–2014 välisenä aikana tulisi tarkistuttaa valtuutetulla sähköurakoitsijalla sähkötöiden asianmukaisuus.