Yleinen Urjalan Ylläpito

Tuulivoimakaava KH:lle nipistettynä

Urjalassa viimeistellään tuulivoimaosayleiskaavan asiakirjoja. Päättäjien hyväksyttäväksi viedään kaava, jossa on kuusi voimalaa. Ehdotusvaiheessa esillä olleesta kaavasta pohjoisin voimala on poistettu. Kaava-alue myös supistuu, sillä alueita Sammakkolammin eteläpuolelta sekä valtatien 9 ja Humppilan rajan tuntumasta jätetään pois lopullisesta kaava-aineistosta.

Urjalassa viimeistellään tuulivoimaosayleiskaavan asiakirjoja. Päättäjien hyväksyttäväksi viedään kaava, jossa on kuusi voimalaa. Ehdotusvaiheessa esillä olleesta kaavasta pohjoisin voimala on poistettu. Kaava-alue myös supistuu, sillä alueita Sammakkolammin eteläpuolelta sekä valtatien 9 ja Humppilan rajan tuntumasta jätetään pois lopullisesta kaava-aineistosta.

Kaavoittajalle tulleiden lausuntojen, muistutusten ja huomautusten perusteella kaavamääräysten meluarvot on täsmennetty ympäristöministeriön suosituksia vastaaviksi.

Tuulivoimaosayleiskaavan aineisto valmistuu siten, että se voidaan käsitellä Urjalan kunnanhallituksessa 9. helmikuuta ja sen jälkeen valtuustossa. Valtuutetuille pidetään ennen kokousta infotilaisuus kaavaan liittyen. Urjalan Sanomat kertoi 9.1. lehdessä virheellisesti, että kunnanhallitus käsittelisi tuulivoimakaavaa 19. tammikuuta.