Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kunnan työllisyyden hoito lähtee yksilön tarpeista

Sini Ovaskainen
Pitkään työttömänä olleiden työllistäminen vaatii monialaista yhteistyötä, koska myös työttömyyden taustalla voi olla monenlaisia syitä. Palvelukokonaisuuteen voidaan nivoa esimerkiksi TE-toimiston työllistämispalveluja, Kelan kuntoutuspalveluja sekä kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja, kuten mielenterveyspalvelut ja päihdehuolto.

Sini Ovaskainen
Pitkään työttömänä olleiden työllistäminen vaatii monialaista yhteistyötä, koska myös työttömyyden taustalla voi olla monenlaisia syitä. Palvelukokonaisuuteen voidaan nivoa esimerkiksi TE-toimiston työllistämispalveluja, Kelan kuntoutuspalveluja sekä kunnan sosiaali- ja terveyspalveluja, kuten mielenterveyspalvelut ja päihdehuolto.

Asiakkuuksia hoitaa monialainen yhteistyötiimi, joka kokoontuu kuukausittain pohtimaan, mitä kaikkia palveluja asiakas tarvitsee työllistymismahdollisuuksiensa parantumiseksi. Urjalassa tämän tiimin puheenjohtajana toimii työllisyyspäällikkö Suvi Kainu. Hän on hoitanut tehtävää jo syyskuun alusta lähtien, ja 1.1.2015 tehtävä muuttuu viraksi.

Mitä kunnan työllisyyspäällikkö tekee ja miten työllisyyttä Urjalassa hoidetaan? Lue lisää 2.1.2015 lehdestä.