Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Eläinlääkärit eivät usko seudullistamisen hyötyihin

Sini Ovaskainen
Urjalan ympäristöterveyspalvelut siirtyvät 1.1.2015 Tampereen tuotettaviksi. Uudessa seudullisessa sopimuksessa isäntäkuntana on Tampere ja mukana seitsemän muuta kuntaa: Urjalan lisäksi Valkeakoski, Akaa, Juupajoki, Kangasala, Orivesi ja Pälkäne.

 

 

Sini Ovaskainen
Urjalan ympäristöterveyspalvelut siirtyvät 1.1.2015 Tampereen tuotettaviksi. Uudessa seudullisessa sopimuksessa isäntäkuntana on Tampere ja mukana seitsemän muuta kuntaa: Urjalan lisäksi Valkeakoski, Akaa, Juupajoki, Kangasala, Orivesi ja Pälkäne.

Ympäristöterveyspalveluihin lukeutuu muun muassa eläinlääkintähuolto. Urjalan eläinlääkärit Jouko Jakala ja Johanna Bäckström eivät näe laajempaan yhteistoiminta-alueeseen siirtymisessä mitään etua urjalalaisille asiakkaille.

– Toivotaan, että yhdistyminen sujuu yhtä hyvin kuin viimeksi. Edellisessä seutuyhteistyössä kuitenkin Urjala, Akaa ja Valkeakoski olivat melko samanlaisia kuntia. Minua vähän pelottaa ison Tampereen byrokraattisuus, sanoo Jakala.

Vaikka Urjalan eläinlääkärit toivovat, että mikään ei muutu, jotain oleellista kuitenkin muuttuu, nimittäin eläinlääkärien puhelinnumerot.

Lue lisää 2.1.2015 lehdestä.