Yleinen Urjalan Ylläpito

Hannu Saha Musiikin edistämissäätiön johtajaksi

Urjalasta kotoisin oleva filosofian tohtori, dosentti Hannu Saha on valittu Musiikin edistämissäätiön (MES) johtajaksi 1.5.2015 alkaen.

Urjalasta kotoisin oleva filosofian tohtori, dosentti Hannu Saha on valittu Musiikin edistämissäätiön (MES) johtajaksi 1.5.2015 alkaen.

Saha on musiikintutkija ja muusikko, joka on toiminut johtotehtävissä kulttuurin alalla ja yliopistoissa. Hän on toiminut muun muassa Taiteen keskustoimikunnan päätoimisena puheenjohtajana ja hoitanut määräaikaisesti sekä tieteellistä että taiteellista professuuria. Hän on toiminut kulttuurialan luottamustehtävissä, sekä myös Musiikin edistämissäätiön hallituksen että sen edeltäjän ESEKin johtokunnan puheenjohtajana.
Musiikin edistämissäätiön ja sitä ennen ESEKin pääsihteerinä vuodesta 1983 toiminut Leena Hirvonen jää tehtävästään eläkkeelle kesällä 2015.
Teosto ja Gramex perustivat vuonna 2012 Musiikin edistämissäätiön, jossa yhdistettiin Luovan Säveltaiteen Edistämissäätiön (LUSES) ja Esittävän säveltaiteen edistämiskeskuksen (ESEK) toiminta. Musiikin edistämissäätiö edistää ja tukee kotimaista monimuotoista musiikkia. Kotimaisella musiikilla tarkoitetaan suomalaisten tai Suomessa vakituisesti asuvien esittävien taiteilijoiden sekä säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tuotantoa.