Yleinen Urjalan Ylläpito

Joukkonahisteluntutkinta päättynyt

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Valkeakosken tutkintayksikkö on päättänyt tutkinnan Akaan Toijalassa 5. joulukuuta tapahtuneesta lasten välisestä joukkonahistelusta. Kaikki tapahtumiin osallistuneet lapset olivat alle 15-vuotiaita, joten kukaan osallisista ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa tapahtumista.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Valkeakosken tutkintayksikkö on päättänyt tutkinnan Akaan Toijalassa 5. joulukuuta tapahtuneesta lasten välisestä joukkonahistelusta. Kaikki tapahtumiin osallistuneet lapset olivat alle 15-vuotiaita, joten kukaan osallisista ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa tapahtumista.

Tutkinnan aikana selvisi, että tapahtumapaikalla Toijalan S-marketin ulkopuolella oli noin kymmenen, iältään 9–12-vuotiasta lasta kahdessa eri kaveriporukassa. Kahden lapsen välille oli tullut sanallista riitaa, joka oli johtanut joukkonahisteluun ja tönimiseen.
Tapahtumien yhteydessä muutama lapsi sai lieviä vammoja, mutta mitään vakavia loukkaantumisia ei sattunut.
Poliisista korostetaan, että kyse on yksittäisestä tapahtumasta ja kyseessä ei ole tilanne, jossa olisi lähdetty haastamaan tarkoituksellisesti riitaa isolla porukalla. Tapahtumiin liittyvien lasten vanhemmat ovat tehneet hyvää yhteistyötä poliisin kanssa ja tapahtumien selvittelyä jatketaan vanhempien, sosiaaliviranomaisten sekä koulun välityksellä.