Urjalan kunnanhallitus (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Hallituksen nuija siirtyy Honkaniemelle

Urjalan valtuusto siunasi maanantain kokouksessaan aiemmin tehdyn sopimuksen, että kunnanhallituksen puheenjohtajuus siirtyy valtuustokauden puolivälissä perussuomalaisilta kokoomukselle.

Näin ollen kunnanhallituksen puheenjohtajana toimii ensi vuoden alusta Jaakko Honkaniemi, ja hänen pestinsä kestää kuluvan valtuustokauden loppuun. Mikäli uusi kuntalaki astuu voimaan hallituksen esittämässä muodossa, nykyinen vaalikausi pitenee muutamalla kuukaudella. Esityksen mukaan seuraavat kunnallisvaalit pidetään keväällä 2017.
Kunnanhallituksen kokoonpano pysyy puheenjohtajuuksia lukuun ottamatta samana. Väistyvästä puheenjohtajasta Pertti Nuutisesta tulee kunnanhallituksen varapuheenjohtaja jäljellä olevan valtuustokauden ajaksi.
Ensi vuoden alusta lukien kansalaisopistotoiminnan Urjalassa järjestää Valkeakoski-opisto. Valtuusto nimesi Valkeakosken sivistyslautakuntaan kansalaisopistoa koskeviin asioihin Urjalan edustajaksi Susanna Karhun (ps) ja varajäseneksi Mikko Ristimäen (kesk).
Tampereen kaupungin terveyttä ja toimintakykyä edistävien palveluiden lautakuntaan valittiin toimikaudelle 2015–2016 varsinaiseksi jäseneksi Paula Virtanen (kesk) ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Pertti Nuutinen.

Samassa kokouksessa valtuusto hyväksyi yksimielisesti Urjalan kunnan talousarvion vuodelle 2015. Lue lisää 19.12. lehdestä.