Yleinen Urjalan Ylläpito

Säätiö saattelee Nuutajärven uudelle aikakaudelle

Sini Ovaskainen
Nuutajärven lasikulttuurin edistämiseksi on perustettu kulttuurisäätiö. Syksyllä perustettu ja marraskuussa säätiörekisteriin merkitty Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö pyrkii luomaan lasikylälle edellytyksiä kehittyä eteenpäin Nuutajärven niin kutsutulla kolmannella aikakaudella teollisen lasituotannon päätyttyä.

Sini Ovaskainen
Nuutajärven lasikulttuurin edistämiseksi on perustettu kulttuurisäätiö. Syksyllä perustettu ja marraskuussa säätiörekisteriin merkitty Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö pyrkii luomaan lasikylälle edellytyksiä kehittyä eteenpäin Nuutajärven niin kutsutulla kolmannella aikakaudella teollisen lasituotannon päätyttyä.

Joulukuun alussa Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön puheenjohtajaksi valittiin Göran Andersson, joka aikanaan toimi lasitehtaan johtajana Nuutajärvellä. Anderssonin mukaan säätiön perustehtävä on edistää lasikulttuuria Nuutajärvellä.
– Kyse ei ole menneen paketoimisesta, vaan säätiön kautta luodaan edellytyksiä kehittyä eteenpäin. Säätiö pyrkii edistämään lasinpuhaltajien, taiteilijoiden ja muiden lasikylän yrittäjien toimintaa.
Säätiön toinen merkittävä tehtävä on toimia kaikkien nuutajärveläisten yhteisenä äänenä. Lisäksi säätiön sääntöihin on kirjattu muun muassa apurahojen jakaminen ja koulutuksen tukeminen.

Lue lisää 11.12.14 Urjalan Sanomista