Yleinen Urjalan Ylläpito

Metallitie avataan liikenteelle joulun alla

Paljon kohua Urjalassa aiheuttanut Metallitien rakentamisurakka on saatu päätökseen. Kolkan teollisuusalueen uusi tie otetaan käyttöön todennäköisesti ensi viikon jälkeen. Viimeistelytyöt tehdään ensi keväänä.

Paljon kohua Urjalassa aiheuttanut Metallitien rakentamisurakka on saatu päätökseen. Kolkan teollisuusalueen uusi tie otetaan käyttöön todennäköisesti ensi viikon jälkeen. Viimeistelytyöt tehdään ensi keväänä.

– Urakka on otettu vastaan, mutta keväällä tehdään vielä viimeiset rakennekerrokset, luiskatäytöt ja nurmikon istutus. Tien asfaltointi ei kuulunut tähän urakkaan, kertoo Urjalan tekninen johtaja Jouni Vähäkyttä.
Parhaillaan tiealueelle asennetaan suojakaiteita tarvittaviin kohtiin. Sen jälkeen tie voidaan avata liikenteelle. Vähäkytän mukaan toivottavaa on, että varsinkin raskas liikenne ryhtyisi käyttämään uutta tieyhteyttä eikä enää ajaisi omakotitaloalueen läpi.
– Tiistaina on teknisen lautakunnan kokous, jossa pohditaan, pitäisikö raskasta liikennettä ohjata uuden liittymän käyttöön liikennemerkillä, joka kieltää raskailla ajoneuvoilla ajamisen asuinalueella.