Yleinen Urjalan Sanomat

Urjalan Palloseuran T13-joukkueella mainio kausi Kakkosessa


Joukkuekuvassa kaikki tällä kaudella pelanneet tytöt.  Eturivissä vas. alkaen: Anni Mäkelä, Leena Hakala, Miina Paija, Fanni Paija, Laura Stenberg. Takarivissä vas. alkaen Aliina Koivula, Laura Vuorinen, Vilja Välimäki, Kerttu Nissi, Iiris Hämäläinen ja Peppi Vehmaa. Valmentajat vas. alkaen Turo Rytky, Juha Paija ja Niilo Stenberg.

Anu Koivula

Urjalan Palloseuran T13-joukkueen kausi aloitettiin tammikuussa sisäharjoituksilla Urjalan Yhtenäiskoulun salissa yhdessä T10-joukkueen ja heidän valmentajien kanssa.  Korona-aikana harjoituksia tehtiin etänä ja yhteiset ulkoharjoitukset aloitettiin heti toukokuun puolivälissä, kun tilanne sen salli. Juha Paija ja Niilo Stenberg ovat jo monien vuosien ajan valmentaneet joukkuetta. Valmentaja-avuksi tälle kaudelle tytöt saivat Palloseurasta tutun Turo Rytkyn. Turo otti heti luontevasti joukkueen valmennustehtävän omakseen ja uusi valmentaja toi mukanaan treeneihin myös uudenlaisia harjoitteita. Kysyttäessä tytöiltä mitä uutta Turo on tuonut heille pelejä ajatellen, he vastaavat pilke silmäkulmassa: ”Syötä ihan snadisti pidemmälle” tai ”Ota ihan napsu pois” sekä ”Pallo haltuun ja täysiä kulmalippua kohti”. Kaudella on keskitytty myös mm. peliasennon merkitykseen sekä pelaajien kommunikointiin kentällä.

Korona-tilanteen vaikutus sarjaan

Keväällä joukkue ilmoitettiin sarjassaan Kolmoseen, mutta Palloliitto teki lopulta päätöksen, että Kakkonen (ent. Liiga) ja Kolmonen yhdistettiin, jotta Kakkoseen ilmoittautuneet neljä joukkuetta saisivat riittävästi pelejä kesän aikana. Korona-tilanteen vuoksi kausi jäi lyhyeksi, koska sarjapelit päästiin aloittamaan vasta kesäkuussa. Yhteensä sarjassa oli kymmenen joukkuetta ja kesän aikana pelattiin yksinkertainen sarja. Ensimmäiset kolme peliä pelattiin juhannuksen jälkeen ja loput elo-syyskuun aikana.
Alkukauden pelit tytöillä olivat vaisumpia kuin loppukaudella. Joukkueen menestyminen sarjassaan on kuitenkin ollut varsin mainio, sillä edellä sarjataulukossa ovat vain alun perin Kakkoseen ilmoittautuneet joukkueet. Tasapisteillä Urps jakaa sijan FC Nokia/T08sin kanssa, mutta maalieron turvin Nokia on siis niukasti edellä ja sijoittuu neljänneksi. Mainitsemisen arvoista on, että sarjan maalitilaston ykkönen on Urjalan Palloseuran Miina Paija 26 maalilla.

Taistelutahtoa loppuun asti

Viimeinen peli pelattiin kotona 25.9., jolloin vastassa oli TPV Tampereelta. Sairastumisten vuoksi kotijoukkue sai koottua juuri kahdeksan tarvittavaa pelaajaa kokoonpanoon. Ennen pelin alkua kapteeni Leena Hakala piti joukkueelleen tunteikkaan puheen, jolla sai joukkueensa taistelutahdon pysymään loppuun saakka. Äärimmäisen jännittävä peli sai myös paikalla olevan kotiyleisön hurjaan kannustukseen ja joukkueen venymään voittoon maalein 5-4 (2-3). Viimeisestä ottelusta tulleen voiton myötä joukkue varmisti viidennen sijan mennen samoilla pisteillä olleen TPV:n ohi.

Joukkue on pieni, vain 11 pelaajaa. Jokaisen pelaajan merkitys joukkueelle on ollut äärimmäisen tärkeä ja kaudella on nähty unohtumattomia suorituksia niin kentällä kuin maalitolppien välissä. Joukkueen yhteishengen merkitys on korostunut pelikentällä ja valmentajien ja taustajoukkojen tuki on ollut merkittävää. Joukkue kiittää lämpimästi kotiyleisöä saamastaan kannustuksesta kotikentällään Urjalassa. Toimikoon tämä kausi esimerkkinä tyttöfutiksessa, jossa ikäluokkien pienentyessä haasteena on saada riittävästi pelaajia harrastuksen pariin.