Yleinen Urjalan Sanomat

Palloseura voitti maalirikkaan päätösottelun


Eemeli Tilli nousi kahdeksalla maalilla lohkon maalipörssin voittajaksi. Kuva: Joona Paija

Jussi Valtanen

Urjalan Palloseuran kausi Läntisen alueen Kutosessa päättyi lauantaina upeassa syyskelissä runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Ottelu oli kummankin joukkueen sarjasijoituksen kannalta yhdentekevä. Palloseuran vaakakupissa painoi vielä sellainen fakta, että pisteen turvin joukkue olisi Kutosen paras lohkokakkonen, jos siitä on ensi kauden täydennysmenettelyissä hyötyä. Kotiyleisö pääsi nihkeän alun jälkeen todistamaan UrPSin upean 9-1 murskavoiton NoPSin kakkosjoukkueesta.
Maali-ilottelua Ottelun alku oli hakevaa, jopa uneliasta. NoPS lähti selkeästi varjelemaan maaliaan tiiviillä puolustuspelillä ja hakemaan paikkansa vastahyökkäyksistä. Vierailijoiden harmiksi Otto Druden ja Riku Tourun tilkitsemä keskuspuolustus ei ollut lauantaina siinä kunnossa, että siitä olisi karattu läpi. UrPSilla meni lähes puoli tuntia keksiä, miten vastustajan puolustusmuuri murretaan, mutta sen jälkeen palloa saatiin toimitettua nokialaisten maaliin. Avausmaalin Palloseura teki vapaapotkusta. Henri Ojala heitti pallon maalille, jossa Otto Nissi jatkoi pelivälineen maalin eteen ja paikalla ollut Arttu Reunanen sai viimeistellä Palloseuran avausosuman. Sama mies oli asialla vain 5 minuuttia edellisestä. Henri Ojalan upea läpisyöttö tavoitti linjan taakse juosseen Reunasen, joka viimeisteli upeasti Palloseuran 2-0 johtomaalin. UrPS onnistui kerran vielä ennen taukovihellystä. Sama kaksikko oli asialla, mutta tällä kertaa Reunanen toimi syöttäjänä ja Ojala viimeisteli taukotilanteeksi 3-0.

Toisen jakson alussa Ojala katkaisi viimeisetkin kirihaaveet vierailijoilta päivän toisella maalilla Eemeli Tillin esityöstä. Vain nelisen minuuttia edellisestä vahvan ottelun pelannut Reunanen taisteli itsensä keskityspaikkaan päätyrajalta ja maalin edessä oli Eero Lepistön ja Otto Ojasen muodostama kaksikko. Pallo kimposi kummankin kautta, mutta Otto Ojaselle merkitty maali oli hänen edustusuran ensimmäinen ja ottelun 5-0 johtomaali.

Onnistuneita debyyttejä kaudella Tunnin kohdalla UrPS iski uudelleen. Henri Ojalan kulmasta Otto Drude palautti pelivälineen maalin eteen, jossa Otto Nissi oli ensimmäisenä paikalla puskien kauden toisella osumalla Palloseuran 6-0 johtoon. Varttia myöhemmin UrPSin toimineeksi totuttu kaava syöttää palloa päätyrajalta keskelle tuotti jälleen tulosta, kun Juho Saros syötti ja Henri Ojala teki päivän kolmannen ja kauden seitsemännen maalinsa. Seuraavasta hyökkäyksestä pallo päätyi Palloseuran maaliin, kun täysin yllättäen vierailijoiden hyökkääjä Sillah Buba pääsi rikkomaan Tomi Koivulan nollat 7-1 kavennuksella. Vierailijoiden ilot jäivät siihen, kun Palloseura iski vielä kahdesti. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Henri Ojala vapautti Eemeli Tillin läpiajoon ja Tilli sai odotetun maalinsa. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Otto Drude toimi syöttäjänä, kun Juho Saros sai myös nimensä maalintekijätilastoihin viimeistellen ottelun loppulukemiksi 9-1.

Voiton myötä Palloseura naulasi tukevasti itsensä sarjakakkoseksi. Naapuriseura Kylmäkosken Veikot nousi hienon kauden myötä ensi kaudeksi Vitoseen ja ainoa KylVen pistemenetys nähtiin tasapelin muodossa Urjalassa kesällä. Eemeli Tillin yksi maali riitti nostamaan hänet kahdeksaan täysosumaan, jolla irtosi koko lohkon maalikuninkuus. Ilahduttavana asiana tästä kaudesta voi mainita myös nuorten Akseli Koivulan, Ossi Ojasen ja Otto Ojasen debyytit edustusjoukkueessa. Jokainen esitti erittäin kypsiä otteita nuoriksi miehiksi. Palloseuran toiminta jatkuu talvikauden futsalin ja salibandyn merkeissä ja keväällä katsotaan millaisella kuviolla jalkapallokausi starttaa ensi vuonna.