Yleinen Urjalan Sanomat

Jousimetsästäjältä vaaditaan kärsivällisyyttä ja harjoittelun tuomaa tarkkuutta


Tapani Immonen odottelee usein saalista puuhun asennetulta siirreltävältä istuinpaikaltaan. Odottelu voi kestää muutamasta kymmenestä minuutista tunteihin, joten aikaa jää myös hiljaiseen luonnon ihailuun.

Olli Pursiainen

Jousi metsästysaseena voi tuntua vieraalta, eikä sitä välttämättä osaa mieltää nykyaikaiseen metsästykseen liittyväksi. Suomessa on kuitenkin erityinen Jousimetsästäjäin liitto, jolla on eri puolilla maata lähes kolmekymmentä jäsenyhdistystä. Yksi Suomen suurimmista alan lajiyhdistyksistä on Pirkanmaan jousimetsästäjät, johon kuuluu yli 150 jäsentä. Yksi heistä on Kylmäkosken aseman Lääninmäellä asuva Tapani Immonen, 50.

– Olemme asuneet täällä avovaimoni Teijan ja poikani Aapon kanssa reilut kymmenen vuotta. Itse olen syntynyt Kuhmossa, mutta elämä on tuonut tänne, sanoo kengitysseppänä elantonsa ansaitseva Immonen.

Immonen innostui jousimetsästyksestä muutamia vuosia sitten. Jo nuorempana hän oli kokeillut jousiammuntaa, mutta metsästyksestä ja luonnosta nauttiva Immonen löysi lajin uudelleen. Tämä metsästysmuoto on kasvattanut metsästyspiireissä suosiotaan viimeisten vuosien aikana.

Lue lisää jousimetsästyksestä sekä siitä, mikä Immosen innosti lajin pariin torstain 1.10.2020 lehdestä tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19!