Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjalan Sanomat sai uuden toimittajan

 

Urjalan Sanomat

Uusi vuosi ja uudet kujeet, sanotaan. Vanha sananlasku sai loppiaisen jälkeen pontta taakseen myös Urjalan Sanomissa, kun lehdessä aloitti uusi vakituinen toimittaja. Toimituksen tiimiä saapui täydentämään Vantaalta Pirkanmaalle vuodenvaihteessa muuttanut, 26-vuotias Marjo Alste.

– Valmistuin Helsingin Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta medianomiksi kesällä 2019, olen siis vielä melko tuore toimittaja. Työkokemusta olen kuitenkin kerryttänyt paikallislehtimaailmasta sekä yritysviestinnän puolelta kesätöiden merkeissä, Marjo kertoo.

Täysin uusia tuttavia Marjo ja Urjalan Sanomat eivät suinkaan ole. Tutustuminen aloitettiin varovaisesti jo lokakuussa 2017, kun Marjo työskenteli osana kouluprojektiaan Urjalan Sanomille viikon verran.

– Viikko oli mielenkiintoinen ja herätti kiinnostukseni kuntaan, joka on varsin monipuolinen. Kirjoitin työhakemuksen siltä istumalta, kun huomasin lehden etsivän työntekijää, Marjo hymyilee.

Media-ala on muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana: älypuhelimet ja internetyhteys mahdollistavat aiempaa nopeamman tiedonkulun sekä mediasisältöjen valtaisan tarjonnan. Marjo kuitenkin pitää Urjalan Sanomien kaltaisen paikallisen median asemaa vakaana sekä kokee paikallislehden kiehtovana journalismin välineenä.

– Mielestäni paikallislehdet ovat tärkeitä tiedotuskanavia eritoten pienemmissä kunnissa. Paikallislehti on usein osa kuntalaisten identiteettiä, ja vastaavasti kunnan asukkaat lehdelle tärkeä voimavara ja tiedonlähde. Lisäksi kuntalaisillehan tässä lehteä nimenomaan tehdään, Marjo avaa ajatuksiaan.

Työssään Marjo peräänkuuluttaakin rohkeaa vuoropuhelua lehden ja sen lukijoiden välillä.

– Urjala on minulle kuitenkin vielä hivenen vieras kunta. Toivoisinkin, että urjalalaiset ottaisivat minuun rohkeasti yhteyttä erilaisten ja erikoistenkin juttuideoiden tiimoilta. Soittaa siis saa aina! hän kiteyttää.