Yleinen Urjalan Ylläpito

Henkilöauto törmäsi tielle hylättyyn autoon

Marjo Alste

Urjalassa sattui keskiviikkona 8. tammikuuta iltapäivällä liikenneonnettomuus, kun henkilöauto törmäsi ajoradalle hylättyyn ajoneuvoon Salmentiellä, Lehmussuontien risteysalueen läheisyydessä. Onnettomuuspaikalle saapuivat ambulanssi sekä poliisin yksikkö. Liikennettä paikalla puolestaan ohjasi Urjalan vapaapalokunta.

– Onnettomuudessa ei sattunut suurempia henkilövahinkoja. Ensihoito tarkisti onnettomuudessa osallisena olleiden kunnon paikan päällä, mutta ketään ei tarvinnut kuljettaa jatkohoitoon, kertoo Urjalan vpk:n päällikkö Antti Kivistö.

Onnettomuuspaikka raivattu

Pelastuslaitos siirsi molemmat ajoneuvot pois ajoväylältä kevyen liikenteen väylälle, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin jatkossa. Lisäksi pelastuslaitos raivasi kolarin aiheuttamat rojut tieltä. Vaarallisesti pysäköity ajoneuvo on seissyt risteysalueella jo perjantaista 3.1. saakka, ja sille on jo ehditty tehdä ilkivaltaakin.

Onnettomuushetkellä näkyvyyttä haittasi runsas vesisade. Lisäksi ajoradalle pysäköity auto on väriltään tumma, joka sekin vaikeutti ajoneuvon havainnointia. Tieliikennelain mukaan ajoradalle pysäköidystä ajoneuvosta on varoitettava tien varteen riittävän etäälle asetettavalla varoitukolmiolla. Kuntalaiset ovatkin sosiaalisessa mediassa ihmetelleet, miksei ajoradalle ollut jätetty varoituskolmiota varoittamaan muita tiellä liikkujia haastavaan paikkaan jätetystä ajoneuvosta.