Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Mauri viihtyy yksin keittiössä

Sini Ovaskainen
– En minä tehdessä koskaan maistele. Maku tarkastetaan sitten vasta, kun ruoka on valmis, tuumaa halkivahalainen Mauri Lehtonen.

Sipulijauhe on yksi Maurin suosikkimausteista. Ennakkoluulottoman maustajan kaapin sisältö antaa mahdollisuuksia monenlaisiin makuyhdistelmiin.

Sini Ovaskainen
– En minä tehdessä koskaan maistele. Maku tarkastetaan sitten vasta, kun ruoka on valmis, tuumaa halkivahalainen Mauri Lehtonen.

Hänen maustekaappinsa pullistelee jos jotakin purkkia ja purnukkaa. Mausteita yhdistelemällä syntyy uusia makuelämyksiä – osa hittejä, osa huteja.

– Joskus lurahtaa liikaakin, tunnustaa Mauri.

Mauri Lehtonen sai jo kansalaiskoulussa kipinän ruuanlaittoon.

– Kotitalousopetusta oli perjantaisin ja odotin sitä aina koko viikon. Minä niin tykkäsin ruokien tekemisestä ja syömisestä.

Lehtosen perheessä Mauri on arkena pitänyt huolen siitä, että ruoka on pöydässä. Lasten ollessa pieniä hän vei pojat hoitoon tai kouluun ja teki ruuan valmiiksi siiheksi, kun he palasivat kotiin.

Lue lisää 4.1. lehdestä tai torstaina kello 19 digilehdestä!