Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Lukukokemus sai haluamaan lisää

Sini Ovaskainen
Urjalan Sanomien Pintti-raati luki Tommi Kinnusen uuden lasikylään sijoittuvan kolmen päivän romaanin. Nuutajärven lasikylä ja vanhojen kyläläisten tarinat ovat olleet Kinnusen muusina Pintin luomistyössä.

Pintin läpi katsottuna Nuutajärvi näyttäytyy toisenlaisessa valossa – ei tosin näin vaaleanpunaisena. Anu Penttinen on suositellut Tommi Kinnusen lasikylään sijoittuvaa uutuusromaania kaikille, jotka hänen mielipidettään ovat kysyneet. Alma Jantunen näki Pintin hyvin suomalaisena kirjana.

Sini Ovaskainen
Urjalan Sanomien Pintti-raati luki Tommi Kinnusen uuden lasikylään sijoittuvan kolmen päivän romaanin. Nuutajärven lasikylä ja vanhojen kyläläisten tarinat ovat olleet Kinnusen muusina Pintin luomistyössä.

Kirjailija on sanonut, että Pintti ei kerro Nuutajärvestä, vaan se sijoittuu Nuutajärven kaltaiseen kylään. Kolmihenkinen Pintti-lukupiiri, johon kuuluivat Urjalan Sanomien toimittaja Sini Ovaskainen ja Nuutajärven lasitaiteilijat Alma Jantunen ja Anu Penttinen, koki yhtäläisyydet vahvoina; romaanin lasikylän esikuva piirtyi tekstistä varsin kirkkaasti Nuutajärvenä tunnetuksi paikaksi.

– Kirja herätti kiinnostuksen kylän ja oman taloni historiaan. Oikein odotin, koska pääsen jatkamaan kirjan lukemista, koska halusin koko ajan löytää lisää jotain tuttua, mutta samalla vierasta, totesi Anu Penttinen.

Pintti on herättänyt laajaa kiinnostusta kautta Suomen, ja Urjalan Sanomien raadin mielestä sillä on iso merkitys myös Nuutajärvelle. Alma näki mielessään jo Pintin elokuvafilmatisoinnin, ja Anu toivoi, että Nuutajärven kylästä dokumentoidaan talteen ihmisten tarinoita ja kokemuksia – sellaista faktaa, jota ei tietokirjoista lueta.

Lue lisää Pintti-raadin näkemyksiä 11.10. Urjalan Sanomista tai jo tänään klo 19 digilehdestä!